Menu

.      

Pagaritootja Cristella käive kasvas 25,6 protsenti 21 miljoni euroni

Äsja valminud  juurdeehituse osa  välisvaade. Foto: OÜ Cristella VT

Võru sügavkülmutatud pagaritoodete valmistaja Cristella VT OÜ müügikäive suurenes eelmisel aastal 25,6 protsenti 21 miljoni euroni ja kasum 32 protsenti ligi 3 miljoni euroni.

Ettevõtte käive Eestis oli 17,1 miljonit eurot. Müük Euroopa Liidu (EL) riikidele moodustas 3,9 miljonit eurot ja müük väljapoole EL-i 229 500 eurot, selgub Cristella majandusaasta aruandest.

2014. aastal investeeris ettevõte omavahenditest tootmislikku põhivarasse 3,1 miljonit eurot, mis hõlmas investeeringuid uutesse tehnoloogiatesse ja tootmisprotsesside tehnilist täiustamist.

2014 aastal oli Cristella keskmine töötajate arv 246 ning tööjõukulu 3,1 miljonit eurot.

Juhatus toob välja, et tänavu aasta põhieesmärgiks on hoida toodete stabiilset kvaliteeti ja suurendada tootevalikut. Lisaks kavatseb ettevõte investeerida tootmisprotsesside arengusse, et suurendada tootmise efektiivsust.

Cristella tegevusalaks on säilitusaineteta ning sügavkülmutatatud pagaritoodete tootmine ja müük. Tootevalikusse kuuluvad ka kondiitritooted, valikpagaritooted ja kuklid. Võrus asuva tehase aastatoodang on ligi 6000 tonni.

Konsolideerimisgrupi Cristella VT OÜ moodustavad OÜ Cristella VT ning tütarettevõtete Astri Tootmine OÜ, mille ainuosalus omandati 2013. aasta augustis.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD