Menu

.      

Muuli: ükski poliitiline jõud ei toeta Kaljuranna saamist presidendiks

Marina Kaljurand FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liikme Kalle Muuli sõnul ei toeta ükski poliitiline jõud välisminister Marina Kaljuranna saamist presidendiks.

"Loodan, et ajakirjandus lõpetab nüüd välisminister Marina Kaljuranna nimetamise presidendikandidaadiks ega sea teda enam presidendikandidaatidega ühte ritta," kirjutas Muuli suhtlusvõrgustikus Facebook. "Lepime kokku, et presidendikandidaat on see, kellel on kasvõi ühe parlamendierakonna toetus. Kaljuranda, kes on end juba kevadest saadik eksponeerinud rohkem presidendikandidaadina kui välisministrina, ei toeta tegelikult ükski poliitiline jõud."

Reformierakonna juhatus otsustas kolmapäeval üle kahe tunni kestnud arutelu järel, et erakonna presidendikandidaat on Reformierakonna auesimees Siim Kallas. Peaminister Taavi Rõivase sõnul oli toetus Kallasele konsensuslik.

Reformierakonna juhatuse koosolekul olid kohal kõik kolm presidendikandidaadi kandidaati ehk lisaks Kallasele veel ka Urmas Paet ja Marina Kaljurand. Neist viimane oli juba juuli lõpus teatanud, et loobub riigikogus Kallase kasuks kandideerimast, kuid teeb seda meelsasti valijameeste kogus, kui otsustamine peaks sinna jõudma.

20 PÄEVA ENIMLOETUD