Menu

.      

Presidendiks kandideeriv Kaljurand astub ministriametist tagasi

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Välisminister Marina Kaljuranna sõnul on tal kahju lahkuda välisministri ametist, kuid ta ei pea õigeks kandideerida presidendiks Reformierakonna kandidaadi vastu ja samal ajal olla ka Reformierakonna juhitavas valitsuses minister.

"Pärast väga tõsist kaalumist otsustasin paluda valijameeste toetust minu kandidatuuri ülesseadmiseks valimiskogus. Täna esitasin peaministrile tagasiastumispalve.  See otsus ei olnud lihtne, nagu ka mitmed teised otsused, mida selle aasta jooksul olen pidanud langetama.  Mul on kurb lahkuda välisministeeriumist, aga ma ei pea õigeks samaaegset presidendiks kandideerimist Reformierakonna kandidaadi vastu ning jätkamist välisministrina Reformierakonna valitsuses," kirjutas Kaljurand reedel oma kolleegidele.

"Mul on kahju lahkuda maailma parimast välisteenistusest, aga loodan väga, et see samm ei kustuta mind teie eludest ja mäludest, et jääme edasi suhtlema ja kohtume, kui mitte tihedamini, siis välisministeeriumi sünnipäevadel," märkis Kaljurand.

Ta tunnistas, et välisministeerium on olnud  tema töö, hobi, kutsumus ja elu. "Ehk elustiil, nagu me tavatseme öelda oma noortele kolleegidele. Välisministeerium on andnud mulle võimaluse töötada kõige erinevamates valdkondades ja kohtades - pressi- ja infoosakonnas, juriidilises, konsulaaris, välismajanduspoliitikas, arengukoostöös, poliitikaosakonna, Tel Avivis, Astanas, Moskvas, Washingtonis ja nii edasi. Välisministeerium on andnud mulle võimaluse olla koos teiega, ehitada koos üles välisteenistus ja tunda koos uhkust tänase välisteenistuse üle," kirjutas Kaljurand oma kolleege tänades.

"24. septembril saab Eesti järgmise presidendi. Järgmised kaks nädalat teen ma kampaaniat, et Eesti saaks parima presidendi," lisas Kaljurand.

20 PÄEVA ENIMLOETUD