Menu

.      

Haigekassa eelarves ei ole tervisetöötajate võimaliku palgatõusu mõju

Haigekassa tänavune 1,1 miljardi euro suurune eelarve ei sisalda tervishoiuteenuste kehtestatud hindade osas veel tervishoiutöötajate võimalikku palgatõusu.

"Osa hindade juures on ka palgakomponent, need jäid samale tasemele, mis need olid siiamaani. Kui selle kollektiivlepinguga need [palgad] muutuvad, siis see arvestatakse hindadesse ümber," ütles haigekassa tervise edenduse ja kommunikatsiooni talituse juht Liis Hinsberg BNS-ile.

Haigekassa tänavuses eelarves kasvas tervishoiuteenuste eelarve 8,2 protsenti. Kui palju selle eest saab reaalselt teenust rohkem osutada, sõltub tervishoiutöötajate palgatõusu suurusest ja selle mõjust eelarvele.

Tervise- ja tööminister ning haigekassa nõukogu esimees Jevgeni Ossinovski on varem öelnud, et peale tervishoiutöötajate kollektiivleppe allkirjastamist tuleb haigekassa välja uue teenuste hinnakirjaga, mis neid muudatusi arvestab.

Haigekassa nõukogu kinnitas reedesel koosolekul haigekassa 2017. aasta eelarve, mille kogumaht on 1,1 miljard eurot; eelarve kasvab võrreldes möödunud aastaga 10,1 protsenti.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD