Menu

.      

Prokuratuur lõpetas metsast leitud imiku surma uurimise

FOTO: Pixabay

Kolme aasta eest leiti Võrumaal metsast surnud imik, nii lapse kui ka ema isik on tänaseni tuvastamata ning prokuratuur lõpetas uurimise, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

2015. aasta 30. septembril teatas politsei, et Võrumaal leiti metsast surnud imik. Leiule oli kolm päeva varem pühapäevane uitaja sattunud Võru lähistel Konnametsas asuva kõrgepingeliini juures.

Juhtunu uurimiseks käivitati kriminaalmenetlus, kolme päeva jooksul ei õnnestunud uurijatel leida jälge, mis viinuks neid juhtumi kiire lahendamiseni. Nõnda avaldas politsei pressiteate, paludes inimestelt abi, et tuvastada metsast leitud hukkunud lapse ema, kelle tervis võis olla ohus.

"Pärast juhtumi ajakirjanduses avaldamist pöördus politsei avalikkuse poole, et saada abi ja vihjeid võimaliku kurjategija tuvastamiseks," meenutas Lõuna ringkonnaprokurör Raul Heido. "Vihjeid laekus politseile võrdlemisi palju ja neid kõiki kontrolliti, kuid kuriteo toimepannud isiku tuvastamiseni need siiski ei viinud."

Kuna surnukeha leiukoht on võrdlemisi lähedal Võru–Räpina maanteele, ei pruukinud lapse metsa toonud inimene või inimesed olla sugugi kohalikud, isegi mitte Eesti elanikud.

Kohtuarstliku ekspertiisi kohaselt ei leitud lapselt vägivalla tundemärke.

"Kriminaalmenetluse käigus viidi läbi hulgaliselt ekspertiise," sõnas Heido. "Kohtuarstlikus ekspertiisis selgus, et leitud imik ei saanud olla enam vanem kui seitse päeva."

Juhtumi uurimine käis kriminaalmenetluse paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Inimestelt saadud vihjete kõrval koguti andmeid ka näiteks kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatelt. Inimesi, kelle tausta selle loo valguses kontrolliti, oli sadu.

"Kahjuks ei ole hulgaliste menetlustoimingute tulemusel siiani õnnestunud võimalikku kuritegu ega selle toimepanijat tuvastada," tõdes Raul Heido.

Konkreetse juhtlõnga puudumisel lõpetas prokuratuur tänavu augustis uurimise. "Kuid see ei välista politsei ja prokuratuuri edasist tegevust kuriteo avastamiseks info kogumisel," lisas Heido. "Kui meile peaks laekuma teavet, mille abil on kuriteo toimepannud isikut võimalik tuvastada, jätkab politsei kriminaalmenetlust."

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD