Menu

.      

Võru tähistab sünnipäeva

Foto: ANDREI JAVNAŠANVõru tähistab täna, 21. augustil 229 aasta möödumist linna asutamisest keisrinna Katariina II poolt.

Võru tähistab täna, 21. augustil 229 aasta möödumist linna asutamisest keisrinna Katariina II poolt.

„229-aastane Võru on noor linn. Meie vanalinn ei näe kuigi vana välja, meie traditsioonid on suhteliselt lühikesed ja suguvõsad noored,“ ütles tähtpäeva puhul linnapea Jüri Kaver. „Võru sündis valgustusajastu päikesepaistes ja ma usun, et see vaimsus elab edasi ka meie kaasajas.“

Võru vaatab Kaveri kinnitusel julgelt tulevikku, olles kinnistanud end Lõuna-Eesti olulise kultuuri- ja majanduskeskusena, Vana-Võromaa vaimse keskpunktina.

„Me oleme suutnud Võrus valla päästa selle positiivse, mida linn on endas alati hoidnud. See on kõigi võrulaste ühine saavutus, mille üle üks linnapea saab ainult uhkust tunda,“ ütles Kaver.

Laupäeval alanud Võru linnapäevad said täna jätku piduliku rongkäigu ning ühise sünnipäevatordi söömisega Kreutzwaldi pargis. Päev lõppeb Tamula järvelaval toimuva järvekontserdiga, millele eelneb Võru linna teenetemärgi ja vapimärkide üleandmine ning konkursside „Kaunid kodud 2013“ ja „Lilleline Võru“ osalejate tunnustamine.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD