Menu

.      

Koroonaviirus on Eestis nõudnud 21 inimelu

  • Kirjutas BNS

Teisipäeva hommikuse seisuga on koroonaviirus nõudnud Eestis 21 inimelu, kaks viimast surma lisandusid möödunud ööpäeva jooksul. 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1684 COVID-19 viiruse testi, millest kaks protsenti ehk 42 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal, kokku 18, järgnesid Saaremaa 13 ja Pärnumaa kolme nakatunuga. Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Ida-Virumaal lisandus kõigis kaks, Tartu maakonnas üks ja teadmata isikukoodiga oli üks positiivne vastus.

Teisipäeva hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest, kellest 12 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 69 inimest. COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Ida-Viru Keskhaiglas ravil olnud 92-aastane mees ja Kuressaare Haiglas olnud 84-aastane naine. Kokku on Eestis COVID-19 viiruse tõttu surnud 21 inimest.

Eestis on kokku tehtud 23 546  testi, nendest 1149 ehk viis protsenti olid positiivsed, nendest 38 protsenti Saare maakonna ja 31 protsenti Harju maakonna elanikud, Ida-Viru, Pärnu ja Võru maakonna osakaal positiivsetest vastustest on kõigil kuus protsenti. Vanusgruppide vaates on 26 protsenti positiivsetest eakad ehk 65-aastased või vanemad.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD