Menu

.      

FOTOD Politsei kinkis presidendile nimelise piirimärgi

  • Kirjutas BNS

Fotode autor: Arno Mikkor / VPK

Politsei- ja piirivalveamet kinkis president Kersti Kaljulaidile piirimärgi, mis paigaldati kolmapäeval pidulikult Võrumaal Eesti-Läti piirile.

President Kersti Kaljulaidile pühendatud piirimärk kannab numbrit 109 ning see paigaldati Võrumaale Rõuge valda Kikkajärve kalda lähedale, edastas amet.

Fotode autor: Arno Mikkor / VPK

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles, et nimeliste piirimärkide kinkimine on traditsiooniline kõrgem tunnustus neile, kes on andnud märkimisväärse panuse Eesti piiride valvamise arengusse.

„Viimase viie aastaga on piiril palju juhtunud. Näiteks said idapiiril alguse kauaoodatud piiriehitustööd. Samas olime viiruspuhangu saabudes sunnitud ka lõunapiiril taastama mitmeks kuuks täieliku piirikontrolli. Presidendina on Kersti Kaljulaid kogu see aeg piiri käekäigust sügavalt hoolinud ning olnud kogu hingega päriselt piiril kohal,“ sõnas Vaher. 

Fotode autor: Arno Mikkor / VPK

Piirimärgi kinkimise traditsioon sai alguse 1997. aastal, mil esimese omanimelise piiriposti sai toonane piirivalvejuht Andrus Öövel. Praeguseks  on Eesti-Läti maismaapiirile paigaldatud ligi 80 nimelist piirimärki inimestele ja organisatsioonidele, kelle hulgas on kõik presidendid, piirivalveameti peadirektorid ning piirivalve taasloomisel oma osa etendanud inimesed.

20 PÄEVA ENIMLOETUD