Menu

.      

Lätist ostetud alkoholi osakaal on kasvanud 10 protsendile

Võrumaa Teataja

Uuringufirma Kantar Emor andmetel on Lätist ostetud alkoholi osakaal Eestis kasvanud 10 protsendile kogu alkoholi ostumahust; möödunud augustis oli see 6 protsenti.

"Välismaalt soetatud alkohoolsete jookide osakaal kogu ostetud alkoholist on võrreldes 2016. aastaga veelgi kasvanud. Alkoholiostud välismaalt moodustavad 14 protsent ning Lätist 10 protsenti kõikidest alkoholiostudest. Veel eelmise aasta augustis oli Läti osakaal 6 protsenti," ütles Emori uuringuekspert Aivar Voog pressiteates.

Välismaalt soetatud osakaal kõigist ostudest kasvas märtsis 14 protsendini, detsembris oli see 12 protsenti. Tallinnas on aga välismaalt soetatud alkoholi hulk vähenenud möödunud augusti 9 protsendilt märtsis 7 protsendile.

"Alkoholi ostavad Lätist eelkõige Lõuna-Eesti ja Tartu piirkonna elanikud – Lätist ostetud alkoholi osakaal on Lõuna-Eestis tõusnud 18 protsendilt 33 protsendile. Lätist alkoholi ostmine on omane eelkõige keskealistele meestele, kellel on ka keskmisest kõrgem sissetulek," märkis Voog.

Tartus piirkonnas kasvas märtsis välismaalt ostetud alkoholi osakaal 20 protsendini, mullu augustis oli see 10 protsenti.

Uuring viidi läbi veebiintervjuudena ning kokku küsitleti 1715 alalist elanikku vanuses 18–74 aastat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD