Menu

.      

Võru saab biometaanitankla

Võrumaa Teataja

Võrus avatakse teisipäeval riigi toel valminud biometaanitankla.

Alexela biometaanitankla avamisel osalevad Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) juhataja Veiko Kaufmann, toetuste üksuse juht Priit Parktal, energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja ja projektikoordinaator Eduard Sizov.

Riik toetab KIK-i kaudu tankla avamist Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 130 050 euroga, kogu projekt maksab 372 546 eurot.

Kokku tuleb Eesti eri paikadesse 12 biometaani tankimise võimekusega tanklat, mille rajamist toetab KIK 2,2 miljoni euroga. Toetusprogrammi eesmärk on taastuvate transpordikütuse kasutamise laialdasem levik, mis loob eeldused ka kohaliku metaankütuse tootmise käivitamiseks.

Tanklad rajatakse lisaks Võrule ka Põlvasse, Valka, Rakverre, Paidesse, Jõhvi, Haapsallu, Viljandisse, Kuressaarde ja Kuusallu. Lisaks saab ühe tankla juurde Tallinn, kus biometaani tankimise võimalus lisatakse Alexela Oil Pääsküla tanklale.

Rakverre ja Jõhvi rajavad tanklad nii Alexela Oil AS kui ka Eesti Gaas AS, mis tähendab, et on oodata konkurentsi tekkimist ka kütuse jaemüügis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD