Menu

.      

Krabi kooli kolmel töötajal lasub kahtlustus õpilaste löömises

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas kolmele Krabi kooli töötajale ja ühele töötajatega seotud isikule kahtlustuse õpilaste kehalises väärkohtlemises, kirjutab Tartu Postimees.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Terje Aleksašini sõnul on kahetsusväärne, et kahtlustusteni viinud teod said koolis aset leida. «Menetluse käigus kogutud tõendid näitavad, et kahtlustuse saanud inimesed on õpilasi kooli territooriumil löönud või juustest ja kõrvast tirinud,» ütles ta.

Prokurör lisas, et isegi kui väärkohtlemise eesmärk oli kasvatuslik, ei ole laste selline kohtlemine siiski aktsepteeritav. «On väga oluline, et keerulise käitumisega laste õpetamisele ja kasvatamisele spetsialiseerunud koole Eestis oleks, kuid laste halba käitumist ei saa tõkestada neile korduvalt füüsiliselt haiget tehes, kuna vägivald taastoodab vägivalda,» ütles Aleksašin. «Pedagoog peab suutma ka väga keerulises ja provotseerivas atmosfääris säilitada rahu ning valida lastega toime tulemiseks sobilikud meetodid.»

Praeguseks on kõik kahtlustused esitatud ning erinevate kahtlustatavate teod olid iseloomult ja raskusastmelt erinevad. Kuna teod ei olnud toime pandud grupis, eraldati kriminaalmenetluse materjalidest neli kriminaalasja. Edasised menetluslikud otsused võtab vastu prokuratuur. Kohtueelset menetlust toimetab Lõuna prefektuur ja kriminaalmenetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

20 PÄEVA ENIMLOETUD