Menu

.      

Arstide streik jätkub ka järgmisel nädalal

Haigekassa, arstide liidu ja haiglate liidu neljapäevasel kohtumisel jäi kokkulepe kollektiivleppe sõlmimiseks saavutamata ning tervishoiutöötajate streik jätkub ka järgmisel nädalal.

Haigekassa nõukogu esimees ja sotsiaalminister Hanno Pevkur rääkis ERR-i raadiouudistele, et nad olid valmis residentide osas kompromissile minema. Palga osas kehtib aga haigekassa nõukogu ettepanek jaotada see kahele aastale, millega arstid nõus ei olnud.

"Kuna kõige olulisemas ehk palgas kokkuleppele ei jõutud, siis nii ta kahjuks jäi. Need kaks küsimust, koormused ja palgad, on jätkuvalt üleval ja haigekassa poolt on mõlemas osas kompromiss tehtud ehk teisisõnu koormuste osas ja ambulatoorses osas on vastu tuldud. Statsionaar vajab haigekassa poolt veel lisaarutelu, siin oli selge nõudmine, et ilma selleta kokkulepet ei tule," märkis minister.

Ta sõnas, et homme arutatakse seda haigekassa nõukogus, ning märkis, et õdede liit ja Eesti tervishoiutöötajate liit on öelnud, et nendele võiks palgatõusu kahe aasta peale jaotamine põhimõtteliselt sobida.

"Eks nüüd on haigekassa nõukogu otsus, mis moodi haigekassa eelarvega edasi minna," lisas Pevkur.

Arstide liidu peasekretäri Katrin Rehemaa sõnul oli komistuskiviks see, et sotsiaalminister ei suutnud arstidele ühtki konkreetset lubadust anda. Tema sõnul on arstidel streigiks pikaajaline strateegia olemas, konkreetseid otsuseid tehakse aga nädala kaupa.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD