Menu

.      

Tartus toimub valeliku poliitika vastane meeleavaldus

Tartus toimub tuleva nädala teisipäeva õhtul valeliku poliitika vastu suunatud meeleavaldus.

Kodanikualagatusena moodustatud liikumine "Aitab valelikust poliitikast" korraldab valeliku poliitika vastase meeleavalduse tuleval teisipäeval kell 17.30-18.30 Tartu Raekoja platsil Reformierakonna kontori ees, teatas liikumine BNS-ile. Reformierakonna asutamisest möödub 13. novembril 18 aastat.

"Leiame, et hoolimata täiskasvanuea lävele jõudmisest käitub Reformierakond endiselt nagu alaealine, kelle avalikes sõnavõttudes napib riigi valitseja rollile kohast väärikust, sotsiaalset küpsust ja austust rahva vastu. Me ei pea õigeks, et erakonna juhtpoliitikud pilkavad demokraatiale olemuslikku dialoogilisust ja kaasamist ning hooplevad oma ainupädevuse ja asendamatusega," ütleb liikumine oma teates.

"Parteiliikmed lubavad parandada nii ennast kui erakondade rahastamist, kuid oma süüd ei tunnista. Pole loogiline parandada vigu, mida keegi otsekui polekski teinud. Neil on aeg lõpuks avalikult tõtt rääkida. Me oleme veendunud, et seni pole nad seda teinud," seisab teates.

Erakondadevälise kodanikualgatusena tekkinud liikumise "Aitab  valelikust poliitikast" toetajate arv sotsiaalvõrgustikus Facebook tõusis neljapäeval üle 1000, vaid kolm päeva varem ületas toetajate arv 800 piiri. Neljapäeva õhtuks oli liikumisel Facebooki lehe andmetel 1086 toetajat.

Liikumise leht loodi 27. oktoobril ja selle eesmärk on kaasa aidata sellele, et nii erakondlik poliitika kui ka poliitika üldiselt oleks läbipaistvam ja ausam.

Möödunud esmaspäeva õhtupoolikul toimus liikumise eestvedamisel Tallinnas Tõnismäe tänaval Reformierakonna kontori vastas meeleavaldus, millel osales umbes poolsada inimest. Reformierakond oli samaks esmaspäeval kella 9-19 registreerinud oma kontori ette liberaalset maailmavaadet tutvustava meeleavalduse, mis vahetult enne toimumist tühistati.

Tuleva nädala laupäeval kavatseb liikumine korraldada valeliku poliitika vastu suunatud protestirongkäigu

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD