Menu

.      

Apteekidest kaob ainus müügil olnud täidevastane ravim

Apteekidest ei leia enam ainsana Eestis müügil olnud täidevastast ravimit Nix, sest seda importinud firma otsustas ravimi müümisest Eestis loobuda, kirjutab Postimees.

«GlaxoSmithKline Eesti OÜ teatas meile põgusalt, et nad on saanud peakontorist teate, et Nix kreemi ja šampooni tootmine Eesti jaoks on otsustatud lõpetada,» ütles ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius ajalehele.

Kui sügeliste vastu võib kasutada bensüülbensoaati sisaldavat ravimit Benzotal, siis täide vastu näidustatud ravimeid apteekides rohkem saada ei ole, küll on müügil mõned muud täidevastased tooted. Laiuse sõnul ei vasta need küll ravimi definitsioonile, kuid on tõenäoliselt siiski tõhusad. «Samuti võib täidest vabanemiseks täiendavalt kasutada spetsiaalset kammi. Seega abita lapsevanemad ei jää, kui nad oma murega apteeki pöörduvad,» oli ametnik veendunud.

Laiuse sõnul on ravimi turustamine Eestis ravimi müügiloa hoidja otsus ning riik ei saa kedagi sundida oma ravimeid siin müüma, kui firmal huvi ei ole. Hädavajalike ravimite, millel ei ole Eestis müügiluba või mida siin ei turustata, Eestisse toomiseks on loodud müügiloata ravimite turustamise süsteem, mis eeldab arstilt või erialaseltsilt taotluse esitamist ravimiametile.

GlaxoSmithKline Eesti ravimimüügi juhi Theresa Tarumi sõnul on Nix 50 mg/g kreemi ja šampooni müügi lõpetamine Eestis ja Baltikumis tingitud ravimifirma otsusest lõpetada kogu Ida-Euroopas kõnealuste toodete valmistamine. «Üritasime Baltikumi tasandil leida võimalusi toote müügi jätkamiseks, kuid kahjuks polnud see võimalik. Oleme turuolukorraga kursis, kuid paraku ei saa omalt poolt rohkem midagi teha,» väljendas Tarum kahetsust.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD