Menu

.      

Päästjad said tormi tõttu üle 450 väljakutse

Foto: Aigar NagelTeisipäeval kella kolmese seisuga pärastlõunal oli päästjatele tormi tõttu tehtud 461 hädaabikõnet.

Maakonniti oli kõige rohkem väljakutseid Pärnumaal, kus vajati abi 112 korral, edasi Raplamaal oli väljakutseid 49, Valgamaal 46, Viljandimaal 45, Võrumaal 44 ja Saaremaal 41.

"Põhiliselt tuli päästjatel eemaldada langenud puid majadelt, teedelt ja elektriliinidelt," ütles Kailas. "Vaja oli päästjate abi lisaks lahtiste katusedetailide eemaldamisel, et tagada väljas liikuvate inimeste ohutus. Näiteks tuli päästjatel reageerida seoses Paide Gümnaasiumi võimlalt ära lennanud katusega," lisas ta.

Narva-Jõesuu linnas Karja tänaval oli maha kukkunud elektriliin. Olukorrast teavitati elektrikuid, päästjad tõmbasid kaabli teelt kõrvale. Tallinna kesklinnas tuli päästjatel eemaldada kahekordse maja katuselt tuule poolt lahtirebitud eterniit.

Teisipäevase tormi tuuleiilid jäid oktoobri rekordile siiski alla

Teisipäevase tormi ajal puhunud tuuleiilid jäid oktoobri paljude aastate rekordile siiski märgatavalt alla, selgub ilmateenistuse ülevaatest.

Alates 1961. aastast on oktoobrikuu maksimaalseks tuuleiiliks Eestis 40 m/s, mis mõõdeti 1967. aasta 18.oktoobril Kihnu meteoroloogiajaamas.

Teisipäeva öösel puhus tuul kõige tugevamini Kuressaares ja Vilsandil, kus mõõdeti tuule maksimaalseks kiiruseks 32,6 m/s. Pärnus puhus tuul 31,1, Valgas 25,9 ja Võrus 23,6 m/s.

Eesti absoluutne tuulerekord mõõdeti 1969. aasta 2. novembril Ruhnu ilmajaamas. Siis oli tuuleiili kiiruseks 48 m/s.

"Viimane torm rekordeid küll ei purustanud, kuid saab siiski väärilise koha võimsate sügistormide reas. Suurema tähelepanu pälvis tuulemüha kindlasti ka seetõttu, et sügis on siiani pikka aega helgemat ja rahulikumat poolt näidanud," märkis ilmateenistus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD