Menu

.      

Danpower renoveerib 1,9 miljoni eest Võru katlamaju

Pilt on illustratiivne  FOTO: Võrumaa TeatajaDanpower Eesti AS renoveerib Võru linnas 1,9 miljonie euro eest kaks katlamaja.

"Võrukivi katlamajja tuleb kevadeks uus puidukatel ning Võrusoo katlamajas plaanime tulevaks sügiseks asendada vanad aurukatlad uute veekateldega," ütles Danpower Eesti AS-i juhatuse liige Kairi Wolff BNS-ile. Investeeringute maht Võrukivis on 400 000 eurot ja Võrusool 1,5 miljonit eurot.

Uus 1,6-megavatise võimsusega katel kasutab aastas kuni 2170 tonni puitu, lisaks sellele on katlamajas 0,54 ja 1,04-megavatise võimsusega põlevkilõlil töötavad katlad, mida kasutatakse puidukatla töö seisakute ajal või tippkoormuste katmiseks.

Hakkpuidu koguse planeerimisel on arvestatud kuni 27-protsendilise soojuse tarbimise kasvuga seoses tarbijate võimaliku liitumisega soojusvõrguga lähedal asuvast tööstuspargist, selgub Danpoweri taotlusest.

Lisaks on ettevõte viimasel kahel aastal investeerinud soojamagistraalidesse pool miljonit eurot.

Danpower Eesti AS on saksa energiafirmale Danpower GmbH sajaprotsendiliselt kuuluv soojusvarustusettevõte. Võru linnale kuulunud Võru Soojuse ostis ettevõte 2012. aastal 3,6 miljoni euro eest. Ostutingimuste seas oli investeerimiskohustus kaugküttetorustikku, mis peab olema vähemalt 200 000 eurot igal aastal ja kümne aasta vältel.

Danpower Eesti sai mullu kolmemiljonise käibe juures 97 239 eurot kasumit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD