Menu

.      

Haiguse tõttu puudus riigikogu istungitelt kõige rohkem Ülo Tulik

Võru endine maavanem ja linnapea, praegune Riigikogu liige Ülo Tulik Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Keskerakonna ning valimisliidu Võru Väärib Võimekust koalitsioonilepingu pidulikul allkirjastamisel aktiivselt küsimusi esitamas. Tuliku peos on koalitsioonileping, tema taga istub Henni Nassar ja seisab Kalvi Kõva.    Foto: AIGAR NAGELLõppeval aastal puudus riigikogu täiskogu istungitelt haiguse tõttu kõige rohkem IRL-i kuuluv Ülo Tulik, kes jäi tõve tõttu kõrvale kümnest istungist.

Haiguse tõttu jäi üheksa korda istungitel käimata reformierakondlasel Paul-Eerik Rummol ja keskerakondlasel Yana Toomil. Reformierakondlane Tiina Lokk-Tramberg puudus haiguse tõttu kaheksalt istungilt, keskerakondlane Tarmo Tamm kuuelt ja reformierakondlane Laine Randjärv viielt istungilt.

Reformierakondlase Tarmo Leinatamme tänavustelt 124 täiskogu istungitelt puudumiste põhjuste tabelis on 40 korda märgitud "ei osalenud", IRL-i fraktsiooni liikme Juku-Kalle Raidi puudumise põhjuseks on "ei osalenud" märgitud 37 korral.

Reformierakondlase Igor Gräzini puudumiste põhjuseks on "ei osalenud" märgitud 13 korral, tema erakonnakaaslasel Valdo Randperel ja keskerakondlasel Peeter Võsal üheksal ja reformierakondlasel Kalle Pallingul seitsmel korral.

Täiskogu istungitelt puudumiste tabeli järgi on "muul põhjusel" ära olnud IRL-i liige Siim Kabrits 18 korda, sotsiaaldemokraadid Kalvi Kõva ja Indrek Saar ning keskerakondlane Heimar Lenk 15 korda. 14 korda on "muul põhjusel" täiskogu istungitest eemal olnud IRL-i liige Reet Roos ja keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin, 13 korda on "muul põhjusel" puudunud IRL-i liikmed Tõnis Palts ja Annely Akkermann ning sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski.

Kõigil riigikogu istungitel olid kohal Lillo ja Mälberg

Lõppeval aastal osalesid riigikogu täiskogu kõigil 124 istungil reformierakondlased Kalev Lillo ja Meelis Mälberg, vaid ühelt istungilt puudus nende erakonnakaaslane Kalle Jens ja keskerakondlane Enn Eesmaa.

Riigikogu statistikast selgub, et 122 täiskogu istungil 124-st osalesid keskerakondlane Aivar Riisalu ja reformierakondlane Peep Aru, 121 istungil olid kohal reformierakondlased Arto Aas ja Aivar Sõerd.

Täiskogu istungitelt oli kõige rohkem eemal Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni liige Juku-Kalle Raid, kes 124-st istungist osales 75-l. Statistika järgi puudus Raid viielt istungilt välislähetuste tõttu, seitse korda on põhjuste lahtrisse kirjutatud "muu" ja 37 korral "ei osalenud".

Raid ütles BNS-ile, et põhjus "muu" hõlmab esinemisi koolides ning näiteks kohtumisi ja esinemisi Lõuna-Eestis ja Ida-Virumaal, samuti tööd erinevates parlamendirühmades. "Sageli pean valima, kas käin saalis nuppu vajutamas või kuskil esinemas," sõnas Raid. "Valijana eelistaksin saadikut, kes ei vahi niisama fraktsioonis, vaid käib ja teeb midagi. Tööluuse ma teinud pole."

Lisaks Raidile paistavad vähese riigikogu täiskogu istungitest osavõtuga silma veel reformierakondlane Tarmo Leinatamm (77 korda) ja IRL-i liige Marko Mihkelson (89). Keskerakondlane Mailis Reps käis täiskogu istungitel kohal 90 ja äsja IRL-ist lahkunud Andres Herkel 91 korda.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD