Menu

.      

Anti Kirikutaastaja

Võru linnapea Anti Allas on meilt mõnegi asja pärast sugeda saanud, aga väärt ettevõtmise eest tuleb meest ka tunnustada. Selleks ettevõtmiseks on varisemisohtlikule Võru Katariina kirikule appiminek, täpsemalt sihtasutuse Võru Katariina kirik rekonstrueerimise fondi asutamine.

Tegelikult on häbiasi, et Võru linnast vaid viis aastat noorem kirik, Võru üks maamärke, sellises olukorras on. Ei ole normaalne, et inimesed ei saa kirikule ligi minna, sest neile võib seal midagi pähe kukkuda. Linnapea sõnul ongi mõned tükid juba kiriku küljest pudenenud ning inimeste ohutuse huvides on kiriku ümber paigutatud turvalindid.

Eile olid nii linnapea kui ka õpetaja Andres Mäevere kiriku ees taastamisplaani pidades rõõmsad ja hakkamist täis. Mõlema mehe silmad särasid ning kummalgi oli teada, kuidas edasi tegutseda. Mäevere võtab järgmiseks ühendust konsistooriumiga, et linna ja kiriku koostööle heakskiitu saada. Kui see olemas, siis hakkab tegutsema linnapea, kes kutsub kokku sihtasutuse nõukogu, kus pannakse paika raha kogumise konkreetne plaan. Annetustekogumisega loodetakse algust teha augustis.

Ettevõtmine ei tule kergete killast, sest kiriku kordategemine läheb maksma umbes 500 000 ehk pool miljonit eurot. Hirmuäratav summa, aga kui plaan õnnestub ning appi tulevad ka Tallinna Võru Seltsi tragid naised ning välismaa võrukesed, siis ei ole miski võimatu. Tarvis on vaid head tahet ja julget hakkamist. Seda paistab Võru noorel ja entusiastlikul linnapeal olevat kuhjaga ning eks tal ole kiriku abistamisel käe külge löömiseks veel üks põhjus – pole sugugi paha minna ajalukku Võru kiriku taastamisele kaasa aidanud linnapeana. Ivi Eenmaa nimega seostatakse rannapromenaadi ja Jüri Kaveriga Katariina alleed. Kui Allase plaan õnnestub, siis seostatakse tema nimega edaspidi Katariina kirikut.

Soovime linna ja kiriku koostööle südamest edu!

{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD