Menu

.      

Digileht on seitsmeaastane – juba täitsa tragi koolipoisi vanus

  • Kirjutas Kadri Nagel

Meie üks kauaaegsematest digilehe lugejatest on Aivar Luksepp. Lehte saab lugeda mobiiltelefonist kas või jalutuskäigu ajal. Fotod: AIGAR NAGEL

2012. aasta 16. märtsil sai esimest korda lugeda Võrumaa Teatajat digiversioonis.

Sellest möödub nüüd seitse aastat ja palju on edasi arenetud, aga samas on jäänud ka mitu head niiöelda vana asja, mida muuta ei taha. Nimelt on digileht samasugune nagu paberleht, mida poest osta saab. Veebiversiooni kõige paremaks ning ligitõmbavamaks asjaoluks on see, et digileht on kättesaadav ilmumispäevale eelneval õhtul. Nüüdseks on meie veebis võimalik digilehe tellijatel lugeda kõiki artikleid täismahus ning vaadata rohkem pilte. Peale Kagu-Eesti uudiste kajastame põnevaid infokilde ja päevakajalisi teemasid, mis on seotud terve Eestiga.

Viimase aja andmed näitavad, et veebiportaali külastamine mobiiltelefonis on läinud järjest populaarsemaks. 53 protsenti meie digilehe- ja veebikülastajatest teeb seda oma nutitelefonist, 43 protsenti loeb lehte laua- või sülearvutist.Sünnipäeva puhul otsustasime üles otsida mõned meie lehe lugejad ning küsida nende käest, kuidas nad lehega rahul on.

Meie digilehe lugeja Mare tellis paberlehte aastaid ja otsustas sellest loobuda, sest liigub pidevalt ringi ja satub kodukohta Võrru vähe. Tänu telefonile on digileht talle igal pool kättesaadav. Kusjuures statistika näitab, et praeguse seisuga külastatakse meie veebiportaali kõige rohkem just telefonis – 53 protsenti lugejaid vaatab ajalehte oma nutitelefonist. Tavaline lauaarvuti ja sülearvuti on jäänud 43 protsendiga teisele kohale ja neli protsenti jääb lehe tahvelarvutis lugejatele.

Meie üks staažikamaid digilehe lugejaid on Aivar Luksepp, kes tellis digiversiooni endale 2012. aastal ehk siis seitse aastat tagasi. „Kohe kui digileht välja kuulutati, siis tellisin endale ka. Sel ajal oli nii, et naine otsis just tööd endale ja paberleht koos töökuulutustega jõudis alles lõuna ajal postkasti. Kuulsin, et digilehte saab lugeda juba eelmisel õhtul ja nii kohe tellimuse tegingi,” on Luksepp rahul. Naine leidis endale töö ja digilehest enam loobuda ei tahetudki, nii loevadki nad Võrumaa Teatajat mugavalt arvutist või tahvlist.

Aitäh tellijatele, kes võtsid vaevaks meie küsimustele vastata. Sünnipäeva puhul on neile peale oma tellimuse kuu aega digilehe lugemist tasuta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD