Menu

.      

Vähenenud töövõimega inimeste palkamisel esineb endiselt keerdkohti

  • Kirjutas Heleri Lakur

Teisipäeval, 12. novembril osalesid Kagu-Eesti ettevõtjad töövõime foorumil, et arutada vähenenud töövõimega inimestega seotud kitsaskohtade ja võimaluste üle. Foto: AIGAR NAGEL

Nii suurtel kui ka väikestel ettevõtetel on üha keerulisem leida sobivaid töötajaid ning hoida olemasolevaid. Samas on töötaja tervis üha rohkem tööandja mure. Käesoleva nädala algul Võrus toimunud töövõime foorumil arutleti Kagu-Eesti probleemide ja lahendusvõimaluste üle, osalesid ka piirkonna tööandjad, kohalike omavalitsuste esindajad ja piirkonna vähenenud töövõimega inimeste esindajad.

Tööandjad ei tea töötaja terviseseisundist

„Eestis on statistiliselt 100 000 vähenenud töövõimega inimest. Paljud neist kindlasti käivad töövestlustel ja töötavad. Vähenenud töövõime puudutab inimese eraelulisi ja terviseandmeid, mistõttu iga inimene ise otsustab, kas ta teavitab tööandjat oma töövõime vähenemisest või ei,” sõnab ASi Valio Eesti personalidirektor Moonika Meltsa toimetusele. Seetõttu näitab reaalne olukord tööandja jaoks praegu seda, et kui vähenenud töövõimest üldjuhul tööandjat ei teavitata, siis tööandja ei pruugi sellest ka ise aru saada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD