Menu

.      

Võrumaa põhikoolide õpilaste arvamus nutikasutusest: pooled vastu, pooled poolt

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võrumaa Teataja toimetus külastas novembris Võru Kesklinna kooli põhikooli eelviimase klassi õpilasi. Foto on ilmselge näide tänapäeva noorest, kellel üldjuhul on nutitelefon koolis kaasas. Näiteks Võru Kesklinna kooli tundides on telefoni kasutamine keelatud ja lubatud vaid juhul, kui see on seotud õppetöö ülesannetega. Foto: AIGAR NAGEL

Novembris ja detsembris külastas Võrumaa Teataja toimetus kolme Võrumaa kooli: Võru Kesklinna kooli, Võru Kreutzwaldi kooli ja Haanja kooli 7.–8. klasside õpilasi.

Eesmärk oli teada saada, millisel arvamusel on noored telefoni kasutamise vajadusest koolikorra järgi ja kui palju näevad noored ise vajadust telefoni kasutada vahetundidel, milleks üldjuhul luba ei anta.

Pooled poolt, pooled vastu

Enamikus koolides on tänapäeval küll paika pandud reeglid, kui palju ja milliste vahetundide või tundide ajal telefoni kasutada võib, kuid siiski kiputakse nendest reeglitest mööda vaatama. Õpetajad ei jaksa enam niipalju keelata, vaid lepitakse mingis mõttes uuenenud olukorraga. Kas keelud ja reeglid vähendavad noorukite ekraanikasutusaega või peaks lähtuma noorte endi arvamusest nende nutitarbimise vajalikkusest rääkides?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD