Menu

.      

Pehmed talveilmad soosivad Vilja tänava ehituse pausita jätkamist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Jaanuarikuus jätkuvad esialgu talveks planeerimata ehitustööd Vilja tänaval. Ehitustööd tänaval juba käivad ning lõigul Räpina maanteest kuni Vabaduse tänavani valmib sügiseks nüüdisaegne tänavaruum.

Reegliks on saanud, et tänavad rekonstrueeritakse täismahus, see tähendab, et kõik maa-alused tööd (torustike uuendused jms) tehakse enne ära, järgneb tänavakatte taastamine, jalg- ja kergliiklusteede ehitus ning haljastuse rajamine.

Lähiaastatel on kõik rekonstrueeritud tänavad saanud ka uue tänavahaljastuse. Enne projekteerimistöid hinnatakse olemasoleva haljastuse seisukorda, kasvavate puude tervist ning visuaalset kooskõla.

Foto: VÕRU LINNA FACEBOOKI LEHEKÜLG

Vilja tänav saab samuti värske haljastuse. Vanad puud likvideeritakse, sest peab arvestama, et suured kaevetööd vigastavad puude juurestikku ning katendite vahetus muudab niiskusrežiimi.

Muutub ka Vilja tänava üldlahendus. Olemasolev liiklusmaa on viidud normidesse, tänavalaius sisaldab madalhaljastusega haljasriba individuaalelamutepoolsel alal, kortermajade-poolsele alale rajatakse betoonkiviga kõnnitee, kõrghaljastus ning parkimisalad. Vilja tänavale istutakse 53 uut puud ning umbes 5000 põõsast. Peale selle paigaldatakse kaheksa uut pinki ja kümme prügikasti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD