Menu

.      

Vingugaasianduri paigaldamise ABC: milline neist valida ja kuidas leida ruumis õige koht?

  • Kirjutas Heleri Lakur

Tamrexi Võru kaupluse klienditeenindaja asendaja Kaie Padari sõnul suurenes jõulude eel ja aastavahetusel nii suitsu- kui ka vinguandurite müük. Küttekoldega ruumi vinguanduri paigaldamisel soovitab Padar meeles pidada, millisesse ruumi andur paigaldatakse ja kas kodus on lapsed või lemmikloomad. Foto: AIGAR NAGEL

Seadus nõuab praegu töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuanduri olemasolu kõigis kodudes, samuti vingugaasianduri olemasolu nendes kodudes, kus asub korstnaga ühendatud gaasiseade.

Mõneti segadust võib tekitada aga seadme kasutusjuhend, mis olenevalt tootjast võib omakorda erineda. Toimetus uuris sel korral, milline on andurile sobivaim koht eluruumis, miks on erinevate seadmetega kaasas olev kasutuskohakirjeldus erinev ning mida tuleks silmas pidada, enne kui vinguandurit ruumidesse paigaldama asud.

Universaalset juhendit pole, loe kasutusjuhendit!

Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo nõuniku Riivo Mölteri sõnul sõltub vingugaasi­anduri sobivaim koht mitmest asjaolust: küttekoldest, ruumide planeeringust, ventilatsioonisüsteemist, inimeste paiknemisest ruumides ja paljust muust. „Üldiselt paigaldatakse andur ühe kuni kolme meetri kaugusele vingugaasiallikast ja 0,5–1,5 meetri kõrgusele.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD