Menu

.      

Võru maakonna elanike arv pole statistikaga kooskõlas

  • Kirjutas Heleri Lakur

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna hinnangul on tegemist paljuski andmekvaliteedi parandustega seotud muutustega ehk inimeste elukohtade lõpetamisega eelmise aasta alguses. Seetõttu ei kajasta praegused andmed maakondades olevate elanike täpset arvu. Foto: AIGAR NAGEL

Kui 2018. aasta algul elas Võru maakonnas 36 897 elanikku, siis käesoleva aasta algul elab maakonnas 1117 elanikku vähem kui kaks aastat tagasi, mis on viimase viie aasta kõige suurem langus.

Rahvast veelgi vähem

Kui 2014. aastal elas Võru maakonnas 35 652 elanikku, siis käesoleval aastal on see arv 35 780. Teisisõnu elab Võrumaal kokku 128 inimest rohkem kui neli aastat tagasi. Kõige vähem langes elanike arv 2019. aasta alguseks, kui Võrumaal elas 36 510 elanikku ehk 387 elanikku vähem kui 2018. aastal, kõige kiiremini langes elanike arv käesoleva aasta alguseks. Möödunud aastal elas Võrumaal 730 elanikku rohkem kui mullu aasta algul.

Kuhu kadus suur hulk linna- ja maaelanikke?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD