Menu

.      

Selgusid Võru Järve Kooli õppehoone arhitektuurse ideekonkursi võitjad

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru Linnavalitsuse tänasel istungil kinnitati Võru Järve kooli õppehoone arhitektuurse ideekonkursi võitjad. Ideekonkursi võitis OÜ inphysica technology ja OÜ ACB  võistlustöö märgusõnaga „Emmental“, teise koha sai osaühing AB Ansambel töö „Puulinn“ ja kolmanda koha Design Police Department OÜ ja Ambient Design OÜ töö „Kallistus“.

Konkursile laekus 23 ideekavandit, millest kaks ei kvalifitseerunud. Parima väljaselgitamisel osalesid arhitektid, sisekujundaja,  linnvalitsuse esindajad ning Järve kooli direktor.

Võidutöö valiti konsensuslikult, teine ja kolmas koht hääletades.

„Võistlustööde juures sai hinnatud pakutud ideelahenduse sobivust asukohaga, tellija vajaduste ning eesmärkidega, kavandi innovaatilisust, arhitektuurset ja kontseptuaalset terviklikkust ning energiasäästlikkust,“ kommenteeris linna peaarhitekt Diana Vene.

Vene sõnul valiti võitjaks ühekorruseline hoone, mis on mahult lihtne ning pretensioonitu. „Hoone peasissepääs on toodud Liiva tänava äärde jätkates olemasolevat tänavafronti, luues parema ühenduse linna ning Järve kooli vahel. Ideekavand sobitub olemasoleva maja ning ümbruskonnaga. Võlub oma ilusa plaanilahenduse, peasissepääsu ning kaetud terrassiga. Hoone sisemuses paiknevate koridoride ruumimuljet on vähendatud erinevate avanemistega loomata pimedaid ja pikki koridore. Esitatud töödest kõige parem sidusus siseruumi ning tagahoovi vahel,“ kirjeldas peaarhitekt võidutööd.  

Õppehoone peaks valmima 2022. aasta lõpus või 2023. aasta alguses.

20 PÄEVA ENIMLOETUD