Menu

.      

Rõuge kirikusse tuleb küttelahendus, mis on Eesti kirikutes esmakordne

  • Kirjutas Heleri Lakur

Rõuge kiriku istmete all olevad radiaatorid muudavad külmal ajal kiriku külastuse meeldivamaks. Küttesüsteemi rajamiseks on oma suure õla alla pannud Rõuge mõisniku järeltulija Aleksander von Samson-Himmelstjerna ja tema loodud fond. Pildil vasakult EELK Rõuge Maarja koguduse õpetaja Mait Mölder ning EELK Rõuge Maarja Koguduse juhatuse esimees Jaak Pächter. Taustal seinasuurune maal, mis leiti kümme aastat tagasi Rõuge kiriku remonditööde käigus ning mis on hiljuti restaureeritud kujul kiriku seinale tagasi jõudnud. FOTO: Aigar Nagel

MTÜ Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Rõuge Maarja Kogudus alustas juulikuus Rõuge kiriku istmetele nüüdisaegse küttesüsteemi paigaldamist, millega loodetakse valmis saada augustikuus.

Tegemist on Eesti kirikutes arvatavalt esmakordse lahendusega, sest kirikusaali jõudev soojus juhitakse saalis olevate istmete alla.

Mitu takistust

Rõuge Maarja koguduse juhatuse liikme Jaak Pächteri sõnul tingis vajaduse kirikut soojustada  koguduseliikmete mure kirikuruumides oleva külma pärast, aga otsustavaks said ka muinsuskaitsenõuded ja kirikusaalis sobiva õhuniiskuse hoidmine. „Kirikutes nagu ikka on jahe. Selleks, et inimesed saaksid siin käia ja end mugavalt tunda, otsustasime, et selline süsteem on hädavajalik,” sõnab Pächter.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD