Menu

.      

Milworks ja BAE Systems Hägglunds alustasid Võrus Eesti kaitseväe keerukaima relvasüsteemi hooldust

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTOD: Aigar Nagel

Eesti kaitsetööstusettevõte Milworks ja Rootsi ettevõte BAE Systems Hägglunds alustasid Milworksi Võru töökojas jalaväe lahingumasinate CV9035 hooldus- ja remonditööde teostamist.

2018. aastal Eesti riigi ja masinate tootjaettevõtte BAE Systems Hägglunds sõlmitud lepingu kohaselt kannab ettevõte koostöös Milworksiga hoolt 1. jalaväebrigaadi kasutuses oleva 44 lahingumasina CV9035 hoolduse ja remondi eest kuni 2025. aastani.

Milworksi juhatuse esimehe Ingvar Pärnamäe sõnul on CV9035 lisandumine Milworksi hooldatava varustuse hulka ettevõtte arengus oluline etapp, milleni jõudmiseks tuli omandada vajalikud litsentsid ning anda töötajatele ka eriväljaõpe.

„Tegu on suurimate ja tehniliselt kõige keerukamate masinatega, millega meie meeskond seni on töötanud. Masinatega tutvumiseks läbisid viis Milworksi töötajat 15-nädalase spetsiaalse koolitusprogrammi lahingumasina tootjafirma juures. CV9035 varustusse kuuluvad ka moodsad relvasüsteemid, mille käitlemiseks hankisime ka spetsiaalse tegevusloa. Tänaseks on kõik vajalikud ettevalmistused meile usaldatud vastutusrikka ülesande täitmiseks tehtud ning esimesed kaks lahingumasinat on jõudnud Võru töökotta,“ ütles Pärnamäe.

FOTOD: Aigar Nagel

BAE Systems Hägglunds on arendanud, tootnud ja tarninud kuue Euroopa riigi kaitsejõududele juba ühtekokku 1200 CV90 lahingumasinat ning on tõestanud sellega, et suudab pakkuda kvaliteetseid lahendusi koduturgudele ja missioonipiirkondadesse ning parandada oma masinate võimekust pidevalt kogu elutsükli jooksul. Ettevõtte tegevjuhi Tommy Gustafsson-Raski sõnul on Milworksil selle pikaajalise koostöökokkuleppe raames CV9035 jalaväe lahingumasina hooldus- ja remonditööde osutamisel väga oluline roll panustada tehnoloogiasiirde käigus Eesti kaitsetööstusvõimekuse arengusse ning tagada riigisisene tarnekindlus, mis võib osutuda Eesti kaitsejõududele vajalikuks kriisi- ja sõjaajal.

„Professionaalse hoolduspartneri usaldusväärne tugi on masinate ootuspärase toimimise seisukohalt ülioluline. Kuna tegu on tehniliselt keerukate ja kallite masinatega, siis teadsime, et vajame partnerit, kelle võimekus, kvaliteedistandardid ja tööeetika vastab Eesti kaitsejõudude kõrgeimatele ootustele. Meil on hea meel, et sõlmisime partnerlusleppe Milworksiga, jõudsalt areneva kaitsetööstusettevõttega, mille motiveeritud meeskond jagab meie põhiväärtusi ja eesmärki pakkuda oma klientidele parimat võimalikku teenust,“ sõnas Gustafsson-Rask.

Ingvar Pärnamäe sõnul tegeleb ettevõte lisaks CV9035 jalaväe lahingumasinatele ka muude militaarsõidukite nagu näiteks Patria XA-180 ja XA-188 soomukite, erinevate 4×4, 6×6 ja 8×8 veokite, maasturite, sillasüsteemide, kütusetankurite ja tuletõrjemasinate hoolduse ja remondiga. 

„Milworks on ühtlasi äsja Eestisse jõudnud automaatrelvade R20 Rahe tootjafirma LMT Defense ametlik esindaja Eestis, mis tähendab, et lähikuudel alustame ka uute automaatrelvade garantiitööde ning hoolduse ja remondi teostamist. Arendame pidevalt oma võimekust, et olla Eesti kaitseväele usaldusväärne partner, kelle abil on võimalik hooldada Eestis kuitahes keerukat ja kulukat sõjatehnikat,“ lisas ta.

Milworks on Eesti kaitsetööstusettevõte, mis keskendub riigikaitse varustuse ja relvastuse hooldusele, remondile ja ümberehitustöödele. Ettevõte kuulub 60% ulatuses Soome kaitsetööstusettevõttele Patria OY ja 40% ulatuses Eesti kapitalil põhinevale Mootor Grupile. Milworksi peamiseks kliendiks on Eesti kaitsevägi, kuid ettevõttel on ka raamleping Läti kaitseväega ning teenuseid osutatakse ka teistele jõustruktuuridele.

BAE Systems Hägglunds AS arendab, toodab ja turustab militaarklassi masinad. Ettevõtte tegevusvaldkonda kuuluvad konsultatsiooniteenused, küberkaitse ja luure, elektroonika ja süsteemide integratsioon, infotehnoloogia ning militaarsõidukid ja nendega seotud teenused. BAE Systems Hägglunds müüb oma tooteid ja teenuseid klientidele kõikjal maailmas.  

20 PÄEVA ENIMLOETUD