Menu

.      

Võru linn kuulutas välja aasta teo ning jagas tunnustusi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru linn kuulutas välja aasta teo ning jagas tunnustusi FOTO: Aigar Nagel

Täna, 24. veebruari pärastlõunal toimus Võru Kandles EV 104. aastapäevale pühendatud pidulik vastuvõtt, kus linnavolikogu esimees Anti Haugas ja linnapea Anti Allas andsid üle tunnustused linna silmapaistvatele inimestele, asutustele ja organisatsioonidele.

Rahvaküsitluse tulemusena pälvis tiitli „Võro liina tego 2021“ kinnistuomanike vabastamine talvisest kõnniteede hoolduskohustusest. Mullu 1. detsembril alustati Võru linnas uuendusena libedus- ja lumetõrjet nendel kõnniteedel, mis varem olid kinnistuomanike puhastada. Eesmärk on tagada kõikidel linna avalikel kõnniteedel ühtlasem hooldustase ja võtta kinnistuomanikelt kohustus.
Teisele kohale valiti Jaama tänava rekonstrueerimine ja kolmandale kohale MTÜ Toetuskeskus Meiela Järve Kodu avamine.

Võru Kandles tunnustati EV 104 aastapäeval kokku 15 eri valdkonna silmapaistvat tegu, esindajat või esindajaid. Aasta Tegija 2021 on Võrus Katariina allee ja F. R. Kreutzwaldi tänava nurgal asuva ajaloolise Tamula söökla ja võõrastemaja hoone korda teinud Ain Tarrend. Aasta 2021 ettevõte on metallide töötlemise ja metalltoodete tootmisega tegelev Aluweld OÜ ning ettevõtja Võrru sushi-kultuuri toonud osaühingu Eva Sushi asutaja ja omanik Eva Traagel. Lastesõbraliku ettevõtte tunnustuse pälvis Kagukeskus, kes on abivalmis partner ja hea võõrustaja erinevatele lastele ja noortele suunatud ettevõtmistele. Aasta 2021 rohemootor on keskkonda hoidvalt energiasäästu ja ringmajanduse valdkonna projektidesse investeerija AS Võru Vesi, aasta tervishoiu- ja sotsiaaltöötaja kõrgelt hinnatud teenekas perearst Tiia Kõiv, aasta kultuuri- ja haridusasutus kvaliteetset ja mitmekülgset spordiharidust andev Võru Spordikool, aasta kultuuritegelane hinnatud muusikaõpetaja ja koorijuht Tiit Raud, aasta mittetulundusühing Liiva tänaval erihoolekande teenuseid pakkuva Järve Kodu avanud MTÜ Toetuskeskus Meiela, aasta sporditegelased paljude Võrumaal toimuvate spordisündmuste taustajõud Koidu Süvaorg ja Ester Seim, aasta toetaja heategevuslikus korras temaatilise jõulubussiga lastele rõõmu jaganud pereettevõte Merling Reisid OÜ, aasta heategija heategevusorganisatsiooni Saagu Parem hing Piret Haljend, aasta uus tulija kohalike väiketootjate tooteid pakkuv Siidrimõisa Lihaköök ning aasta noor noortekeskuse aktiivne abiline Tarmo Sumerkin.

Tunnustusüritusele järgnes Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud kontsert.

PILDIGALERII

Võru linn kuulutas välja aasta teo ning jagas tunnustusi FOTOD: Aigar Nagel

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD