Menu

.      

VIDEO Haanja suusamaratoni võidu haarasid endale Nassar ja Mannima

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Estoloppeti sarja eelviimase etapi, Haanja suusamaratoni põhidistantsi võitsid Martin Nassar ja Tatjana Mannima ning 22-kilomeetrise distantsi Lars Piirmann ja Emma Roberta Rajando.

Pikema, 43-kilomeetrise võistlusmaa finišijoone ületas esimesena Martin Nassar Viljandi Suusaklubist ajaga 02:25:44, teiseks tuli Andrus Veerpalu Jõulu-meeskonnast ajaga 02:25:45 ning kolmandaks Sander Linnus kaitseväe meeskonnast ajaga 02:25:56.

"Lõpuks tuli etapivõit ikka ära, ootasin seda kaua," kommenteeris Nassar. "Päris rasked olud olid täna – palju värsket lund ja pikk sõit. Pool tundi rohkem ja oleks olnud Tartu maraton läbitud. Andrus oli vahepeal sellise 10–15-meetrise vahega ees, siis aga õnnestus talle järele saada ja eks ma teadsin, et lõpus peab ees olema. Tõusu peal olen vähe noorem ja teravam ka vast, et siis jooksin eest ära."

Naistest haaras endale esikoha Tatjana Mannima Suusasemud I-st 02:26:57, teiseks tuli Teiloora Ojaste Karupesa Teamist ajaga 02:36:21 ja kolmandaks Teesi Tuul Es Põhjakotkast ajaga 02:36:25.

"Mulle tänane rada meeldis väga. Mul suusk toimis ja tempo oli mõnus, väga hea rada ning minu ilm ka – olen väga rahul," ütles Mannima.

22-kilomeetrise distantsi võitsid Lars Piirmann Võru Suusaklubist ajaga 01:12:35 ja Emma Roberta Rajando Nõmme Sk-st ajaga 01:30:55. Toimusid ka lastesõidud.

"Tänane lumine ilm pakkus korraliku väljakutse kindlasti," nentis 46. Haanja suusamaratoni peakorraldaja Aare Eiche. "Seda suurem on  heameel, et nii palju suusatajaid täna rajale tulid ning Haanja kuppelmaastikul meie suusapeost osa võtsid."

FOTO JA VIDEO: AIgar Nagel

20 PÄEVA ENIMLOETUD