Menu

.      

Nursipalu. Teema, mida peavoolumeedia ei armasta

  • Kirjutas Liana Allas

Maarika Niidumaa FOTO: Aigar Nagel

Meedial on suur võim. Kui tahab, tõstab inimese tippu ja teeb üle riigi kuulsaks. Kui tahab, paiskab põrmu. Kui tahab, ignoreerib ja muudab olematuks. Eesti peaks olema demokraatlik õigusriik, kus valitsevad seadused, õigusemõistmine ja sõnavabadus. Kas ikka on?

14. märtsil saatis MTÜ Meie Nursipalu välja pressiteate, et ei saa nõustuda koalitsioonikõneluste käigus rahvale edastatud tulevaste koalitsioonipartnerite plaaniga minna Nursipalu harjutusvälja laiendamisel edasi riigikaitselise erandiga ja kiirkorras, ekstra selleks seadusi muutes. MTÜ Meie Nursipalu peab sellist asjade käiku jämedaks demokraatia põhimõtete rikkumiseks.

Põhiseadus ei loe midagi?

Maarika Niidumaa, MTÜ Meie Nursipalu asutaja ja juhatuse liige väljendab imestust, kuidas riigi juhid ütlevad avalikult välja, et põhiseadus justkui ei loe midagi. Inimeste õigused ja demokraatia ei loe midagi. „Me tundsime, et ei saa jätta vastamata. See ei ole õige, niimoodi ei tohi riigis teha. Vahet ei ole, mis erakond on võimul. Põhiseadus ja demokraatliku riigi põhimõtted peaks olema  kõigile täitmiseks. Me oleme endale algusest peale aru andnud, et see saabki olema väga raske võitlus.”

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD