Menu

.      

Kesklinna kooli tehnoloogiaklass sai kahe nüüdisaegse seadme võrra rikkamaks

  • Kirjutas Kadi Annom

Kesklinna kooli tehnoloogiaklassi toodi 16. märtsil kaks nüüdisaegset arvuti teel juhitavat seadet. Tehnoloogiaõpetaja Kalle Kalkun (vasakult) ning õpilased Joel Telk, Karl Markus Lea, Sander Lepp, Oliver Lang ja Richard Vavilov kolmapäevases tehnoloogiatunnis FOTOD: Aigar Nagel

Möödunud nädala neljapäeval jõudsid Kesklinna kooli tehnoloogiaklassi arvutiga juhitavad CNC freespink ja laserlõikuspink. Esimene võimaldab kooli haridustehnoloogi Tõnis Antoni sõnul freesida puitu, alumiiniumit, pleksiklaasi ja teisigi materjale, valmistada meeneid, silte, tähiseid ja keerukamate esemete koosteelemente. Laserlõikuspink annab võimaluse lõigata laseriga vineeri ja muid materjale, samuti graveerida, valmistada meeneid, silte, tähiseid ja keerukamate esemete koosteelemente. Haridustehnoloogi väitel on nimetatud seadmed vajalikud selleks, et pakkuda õpilastele mitmekesist ja tänapäevast tehnoloogiaõpet. „Sama visiooni jagab ka Eesti riik ja ettevõtjad. Seadmed toetavad õpinguid kõikidel insenerihariduse erialadel. Insenerihariduse populariseerimine noorte seas algab põhikoolist,” arvab Anton.

Laserlõikuspink

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD