Tervis maitseb hästi, kui järgida taldrikureeglit
Hea tervise jaoks on oluline süüa tasakaalustatult ja mitmekesiselt, et organism saaks toimimiseks kätte kõik vajalikud toitained. Pahatihti seostub inimestele tervislik toitumine igava ja maitsevaesena. Toitumises tasakaalu leidmine tundub sageli keerukas ja aeganõudev ning mitmekesisuse lisamine kulukas. Tervist toetav toitumine on aga lihtne, kui järgida taldrikureeglit. Tervise Arengu Instituut (TAI) alustas teavituskampaaniaga „Tervis maitseb hästi“, mis tutvustab taldrikureegli põhimõtet.
Taldrikureegel näitab lihtsal viisil, kuidas oma lõuna- või õhtusöögi taldrik kokku panna nii, et söödud toidud aitaksid kätte saada vajalikke toitaineid vajalikes kogustes.
Taldrikureegli põhimõtted on:
- vähemalt poole taldrikust peaks koguseliselt moodustama köögiviljad
- veerandi taldrikust võiks moodustada valgurikas toit
- veerandi taldrikust võivad moodustada lisandid
Edasi lugemiseks palun logige sisse
Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.Lisa anonüümne kommentaar