Menu

.      

Linn 228, kool 220, kross 50, kunstipäev kümme!

Kuigi linna sünnipäevanumber on tavaline, annavad sellele sära viie päeva jooksul aset leidvad rohkem kui poolsada üritust, millega tehti algust juba eile, mil sai külastada Kuperjanovi pataljoni ja tasus uudistada, mida tehakse Kreutzwaldi muuseumis.

228aastasele linnale lisab kaalukust 300 aastat tagasi ehitatud majas paari kuu pärast peetav Võru 1. põhikooli 220. sünnipäev. Eile avati linna ärisüdame, Kagukeskuse juures Suure Munamäe vaatetorni rändkarika 50. aasta juubelikross ja täna toimub Kesklinna pargis juba kümnendat korda väga mitmekesine kunstipäev.

Märgilise tähtsusega on, et ajal, mil linna eakaaslane 1. põhikool tähistab juubelit, on käimas Katariina allee uuendamine ja vahetult pärast linna sünnipäeva arutatakse volikogus linna noorima kooli – Kreutzwaldi gümnaasiumi – ulatuslikku rekonstrueerimist.

Jääb veel oodata, mil Katariina allee ulatuks otse maja fassaadini ja teeks linna esimese maja paremini nähtavaks ka turistidele. Kui paljud meist teavad, et umbes sadakond aastat tagasi (õpetajate seminari tegutsemise aastatel) kutsuti seda linna vanimat maja valgeks majaks? Nii soliidne ja tooni andev oli tol ajal turuplatsi ääres seisev hoone.

Võru linn võib uhkeldada, et siin on tegutsenud Eesti riigi suurim põhikool. Kui kaheksa aastat tagasi liideti 1. põhikooliga Võrusoo põhikool, õppis 1. põhikoolis 724 õpilast, mis tegigi temast riigi suurima põhikooli. Sellise ajalooga maja vajaks piltlikult öeldes heaperemehelikku noorenduskuuri võlvitud keldrist katuseni.

Linna ärisüdameks on saanud Koreli kaldal asuv Kagukeskus, mida külastas mullu miljon inimest ja kus asub 34 erinevat firmat, mida ei ole vähe, sest näiteks Tartu kaubamajas on 62 kauplust. Pärast keskuse teise etapi valmimist ja naabruses asuva gümnaasiumi rekonstrueerimist saab ka Võru oma city.

100 kilogrammi raskust linna sünnipäevatorti saavad sünnipäevalised maitsta eeloleval teisipäeval enne Tamula järvekontserti Lauluisa pargis.{jcomments lock}


Ilusat sünnipäeva!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD