Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (15. osa)

MÄLUMÄNG • Eelmise osa vastused: 1 – Nauru, 2 – Laima, õnnejumalanna nime järgi (laimīgs – õnnelik läti keeles), 3 – Peter Franzén, 4 – Róisín Murphy, 5 – zoroastristid viisid surnukehad spetsiaalsetesse matmistornidesse ehk dakmadesse röövlindudele nokkida.

Uued küsimused:


1. Kes või mis on türss?


2. Pioneerirätikul oli kolm nurka (otsa). Missuguse kolme põlvkonna institutsiooni liitu see märkis?


3. Pildil olev kirjanik on sündinud 1959. aastal ning kirjutab peamiselt Venemaa ajaloost ning kultuurist. Tema sulest on ilmunud kolm raamatut, viimane käesoleval aastal. Foto: INTERNET


4. Hiljuti tunnustas Eesti Võrkpalli Liit aasta tublimaid võrkpallureid. Tunnustuse sai ka mitu Võrumaa sportlast. Kes valiti aasta parimaks nooreks võrkpalluriks?


5. Selle naise hääl on tuntud pea kogu maailma multifilmisõpradele. Muuhulgas on ta nii Bart Simpson, Nelson Muntz kui ka Database. Kellega on tegu?

Kuna lähenemas on jõulud, teeb ka mälumäng väikese pausi, mistõttu ootame vastuseid hiljemalt kolmapäeva, 26. detsembri õhtuni.

Järgmised ja ühtlasi selle aasta viimased küsimused ilmuvad laupäeva, 29. detsembri lehes.  Vastuseid ootame endiselt e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Oleme paika pannud ka Võrumaa Teataja mälumänguturniiri lõppemise tähtaja. Lõplikud tulemused ilmuvad 10. jaanuari lehes. Kolmele paremale on Võrumaa Teataja välja pannud auhinnad, lisaks loosime välja ühe lohutusauhinna.


Ühtlasi edastame vabanduse kõigile mälumängusõpradele ja jälgijatele. Viimasel kahel nädalal on ajalehes ilmunud turniiritabel, kus punktiarvestuses on olnud väike segadus. Õnneks on tähelepanelikud jälgijad vigadele osutanud ja Võrumaa Teataja veebiversioonis on vead ära parandatud. Vabandame veel kord!

20 PÄEVA ENIMLOETUD