Menu

.      

Kanariku järve ääres Parksepa laululaval peeti Võrumaa memme-taadi rahvapidu

Esimese memme-taadi rahvapeo kokkupanija Külli Jõeloo sõnul peeti sel aastal 25 aasta juubelit. Foto: KADI ANNOM

SUVEPIDU • Esimese peo kokkupanija Külli Jõeloo sõnul peeti laupäeval juubelipidu ehk juba 25. memme-taadi rahvapidu. Projektijuht Külli Vijard jäi peoga väga rahule.

„Saime positiivset tagasisidet nii osalejatelt kui ka pealtvaatajatelt. Pidu möödus vahejuhtumiteta ja sujus plaanikohaselt. Helgi Noormets armastab ikka ja alati öelda, et kui on Võrumaa üritus, siis päike alati paistab ja ilm on nagu tellitud. Ka seekord ei olnud ei liiga palav ega külm või vihmane,” kirjeldab Vijard.

Korraldamist ja organiseerimist oli Vijardi sõnul väga palju. „Tulime kohale ja alustasime ettevalmistusi juba hommikul kell seitse, pidu algas kell kolm. Viimased abilised said koju õhtul kella kaheksa paiku. Mul on hea meel, et meil oli nii palju toetajaid ja abistajaid. Samuti jäädi rahule Väimela bistroo toitlustusega,” räägib Vijard peo ettevalmistustest.

Peol esinesid memme-taadi kollektiivid, tantsijad, koorilauljad, kapellid, Parksepa keskkooli võimlemisrühmad ning Puiga põhikooli lapsed. Tantsude seadja oli Ere Kungla, dirigendid Merle Kons ja Erja Arop.

Järgmisel aastal toimub pidu veelgi suurema hooga, sest siis on Võrumaa korraldada Kagu-Eesti memme ja taadi rahvapidu, kuhu on oodatud näiteks Valgamaa, Viljandimaa ja Võrumaa tantsijad ja lauljad.

Pühapäeval oli Põlva Intsikurmus Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapidu. Suur hulk laupäevasel peol osalenud Võrumaa memmesid ja taate võttis osa ka sellest peost.

20 PÄEVA ENIMLOETUD