Menu

.      

Haldusreformi seadus vastu võetud, riigiasutuste kolimine arutlusel juuni lõpus

Arto Aasa sõnul eksisteerib riigiasutuste pealinnast väljaviimise plaani osas praegu lõhe: mida piirkonnad ise ootavad ning mida ministeeriumid ja asutused on ise valmis tegema. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

MUUDATUSED • Rahandusministeerium esitab juuni lõpus valitsusele riigiülesannete analüüsi, mis käsitleb keskvalitsusega nõrgalt seotud asutuste pealinnast väljaviimist. Riigihalduse ministri Arto Aasa sõnul eksisteerib praegu lõhe: mida piirkonnad ise ootavad ja mida asutused on valmis tegema.

Keskvalitsusega vähem seotud asutuste pealinnast väljaviimine on üks osa riigivalitsemise reformi riigiülesannete analüüsist, mis esitatakse konkreetsemate ettepanekutega juuni lõpus valitsusele. Võru maakonna osas on jutuks olnud riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Võrru kolimine.

Arto Aas ütles Võrumaa Teatajale, et ta ei soovi praegu ootusi RMK võimaliku Võrru kolimise osas üles kütta, sest RMK ümberkolimisest unistavad paljud. „Kuid miks mitte,” lisas ta. „Mingid ettepanekud me selles osas kindlasti teeme.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD