Menu

.      

Piimalehm Võru Kesklinna kivipargis seirab pilguga täpselt Swedbanki kontori ust

Ülo Eliste eile hommikul Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari loodud piimalehma skulptuuriga, millelt tasub otsida märksõnu, pilti teha ning maitsvaid auhindu võita.  Foto: ANDREI JAVNAŠAN

VALGE KULD JA EUROD • Eile hommikul ruttasid inimesed ootamatult südalinna ilmunud lehmast kaarega mööda. Eestimaale valget kulda – piima – andev lehm vaatas tõsiselt pangakontori poole, kus just kui tellitult askeldasid läikivate eurokohvritega turvatöötajad. Just eurosid piimakarja kasvatavad farmerid vajavadki.

„Meie kirev lehmakuju on omamoodi kummardus lehmadele, kes meile piima kui tõelist kangelaste toitu annavad, ja farmeritele, kes piimakarjasid kasvatavad ning meie tööstustele väga kvaliteetset toorpiima tarnivad,” ütles Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp. „Piim pole mitte ainult jook, vaid täisväärtuslik toit ning Eestimaa valge kuld.”

Pildi peale ei riskinud eile hommikul keegi jääda, kuigi just lehmaga pildi tegemiseks see kuju ongi siia toodud. Väikelapse võib täiskasvanu isegi lehma selga tõsta ja lasta pilti teha. Tartu kunstikoolis valminud kuju küljes on kaks lustakat märksõna. Lõbusa pildi koos märksõnadega saab sotsiaalmeediasse postitada ning võib võita maitsvaid auhindu!

Võrumaa Teataja fotograafi rõõmuks astus aga hetkekski kõhklemata lehma kõrvale Haanjamaa Ala-Tilga küla mees Ülo Eliste, kes ei häbenud tunnistada, et on käinud seakarjas ja palju-palju suvesid lehmakarjas.

„Karjas on käinud ka minu pojad, kellest üks on praegu tööl Maailmapanga Aasia osakonnas ja teine peab metsameheametit,” ütles Ülo Eliste eile Võrumaa Teatajale.

Möödaruttajate sõnul sobib lehm siia kividele ja pankade juurde vägagi. Kui siin oleks veel ka minevikku haihtunud piimapukk, siis oleks pilt täielik, et vastata küsimusele, kus suunas liigume.

Lehm jääb kivisesse parki oktoobri lõpuni ja siis läheb talvepuhkusele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD