Menu

.      

Gümnaasiumide hindamine uueneb, peale riigieksami vaadatakse ka koolide panust

Vastseliina gümnaasiumi direktori Kristi Pettai sõnul on kooli prioriteediks valmistada õpilasi ette ülikooli minekuks. „Põhiained, keeled ja matemaatika peavad olema tugevad, et õpilastel oleksid hiljem valikuvõimalused,” lisas ta.                        Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

HINDAMISMEETOD • Peale riigieksami tulemuste hakatakse järgmisest aastast koole hindama ka nende panuse järgi õpilase edasijõudmisesse. Seda hinnatakse kolme aasta tulemuste põhjal matemaatikas ja eesti keeles. Nende näitajate järgi on Võrumaal praegu esireas Vastseliina ja Antsla gümnaasium.

„Ma ei reastaks eksamitulemusi ja uue näitajana koolide panust selle järgi, kumb on olulisem,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna juhataja Kristin Ollo. „Hea, kui on mitu näitajat, mille põhjal teha järeldusi. See annab ka koolidele parema pildi nende tegevuse tõhususest.”

Ollo sõnul täiendatakse jätkuvalt süsteemi, et kooli kohta avalikult kättesaadav informatsioon oleks laiema spektriga ja see annaks kooli tegevust iseloomustavate näitajate kohta rohkem informatsiooni.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD