Menu

.      

Võru vallas Väiso külas põles elumaja korstnas tahm

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

25. jaanuaril kell 22.12 teatati, et Võru vallas Väiso külas põleb elumaja korstnas tahm ja tuli ulatub korstnast välja.

Päästjate saabumise ajaks oli majaomanik ahjus tule kustutanud ning põleng sumbus.Majaomanikul oli ette näidata korstnapühkija 2015. aastal tehtud töid tõendav akt, kuid selgus, et sellest ajast olid kütteseadmed hooldamata. Päästjad andsid korralduse korstnapühkija kutsuda ja juhtisid tähelepanu, et tuleohutusnõuete järgi tuleb kütteseadmeid puhastada vähemalt üks kord aastas. Olenevalt küttematerjalist või kütteseadme eripäradest võib tekkida vajadus tihedamaks hoolduseks.

Näiteks igapäevaselt kasutatava saunaahju lõõre tuleks puhastada vähemalt kaks korda aastas. Küttseadmete mittehooldamine on tuleohutusnõuete rikkumine ning selle eest võivad ohutusjärelevalve inspektorid karistada majaomanikku või -haldajat rahalise trahviga. Kortermajades peab korstna ning lõõrid puhastama ja seadmed igal aastal üle vaatama kutseline korstnapühkija. Eramajas peab kutseline korstnapühkija käima kord viie aasta jooksul.

Tehtud töö kohta väljastab korstnapühkija akti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD