Menu

.      

59,1 protsenti setodest valis Võru maakonda jäämise

  • Kirjutas Kalev Annom

Neljapäeva õhtul käis Meremäe vallavalitsuse saalis nobe küsitlussedelite mitmekordne lugemine ja kokkuvõtte tegemine. Pildil vasakult Misso vallasekretär Kaire Trumm, Võru maavalitsuse maasekretär Eveli Kuklane, Võru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Britt Vahter, Meremäe valla sotsiaalnõunik Katre Pinnär ja Meremäe vallasekretär Helle Palok. Foto: VÕRUMAA TEATAJA

RAHVAKÜSITLUS ❯ Valitsus ei suutnud otsustada, kas loodav Setomaa vald peaks jääma Põlva või Võru maakonda ja siis anti nii-öelda viimasel minutil setodele võimalus ise valida, millist maakonda eelistada. Üleeile õhtul oli selge, et koguni 59,1 protsenti rahvaküsitlusel osalenutest eelistab tõmbekeskusena Võru maakonda. Põlvamaale jäämise poolt hääletas 407, Võrumaa poolt oli 485 inimest.

Värska

Küsitluspunktid avati üleeile hommikul kell 10. Värska vallamaja ees ootas seda hetke 10-15 inimest. Eha Sari pidi koju tagasi minema, sest oli maha unustanud ID kaardi.

„Ega ma tagasi enam tulla viitsi ja mis see üks hääl ikka loeb,” ütles Eha Sari. „Oleksin olnud Põlva poolt, sest kardan, et muidu kaob äkki Värskast keskkool ära.”

Esimeste seas avaldavad oma arvamust isa ja tütar Leo Tereste ja Karin Kruusmaa.

„Ametnikud lollitavad rahvast. Oleme ilma vabatahtliku ühinemise rahadest,” ütleb Leo Tereste Võrumaa Teatajale.

Veebilehel www.vorumaateataja.ee läbi viidud online-küsitluse tulemused.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD