Menu

.      

Võru linnapea kohale seitse kandidaati

  • Kirjutas Tomi Saluveer

VALIMISED Küsisime Võru linnapeakandidaatidelt, mida nad muudaksid või teeksid Võru linnas teisiti. Peale selle on huvitav fakt see, et Võru linna sisseregistreerunud inimeste arv on selle aasta varasema pideva langusega võrreldes juulis hüppeliselt tõusnud.

Võru linnapea kohale kandideerivad Anti Allas, Anti Haugas, Tõnu Jõgi, Andres Kõiv, Jüri Kaver ja Ülo Tulik. Peale selle tuleb valimistel oma nimekirjaga välja EKRE, kes ei soovinud oma linnapeakandidaati täna avaldada.

„Kui meil on võimalus linnapea määramisel sõna sekka öelda, siis kuulutatakse välja konkurss, mille tulemusena valitakse linnapeaks parim kandidaat,” rääkis EKRE 11. valimisringkonna esimees Merry Aart. „Tegelik juhtorgan on ju ikkagi volikogu, kelle vastutus on linna elu suunamine.”

Kergekäeliselt pole mõtet ümber registreeruda

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungase sõnul suureneb enne kohalike omavalitsuste valimisi alati inimeste ümberregistreerumiste arv. „Samas ei ole täpselt teada, kas inimesed märkavad enne valimisi ise, et on vaja ümber registreerida või on see mõjutatud tegevus,” lisas ta.

Pungase sõnul peaksid inimesed aru saama, et oma elukohaga kergekäeliselt mängimine ükskõik milliste lubaduste pärast võib neile hiljem valusalt kätte maksta. „Näiteks lapse sündimisel võib omavalitsus nõuda, et lapsetoetuse saamiseks peab inimene olema seal aasta aega elanud, sama kehtib lasteaiakohtade, toimetulekutoetuste jm kohta,” lisas ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD