Menu

.      

Krabi koolis oli eile vaikus, õpilaskodu aga lausa lukus

  • Kirjutas Kalev Annom

Krabi koolimaja eile hommikul kell 9. Jalgrattahoidlas on ainult kaks jalgratast, parkla on tühi. Elust annab märku ainult mastis lehviv sinimustvalge. Tänavu sügisel möödub 20 aastat maja avamisest. Kahel korral on siin käinud meie riigi presidendid. 2005. aasta augustis istutas kauni kooli juurde esimese tamme president Arnold Rüütel, neli aastat hiljem istutas tamme president Toomas Hendrik Ilves. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

ÜHE KOOLI LÕPP ❯ Eile hommikul oli Krabi koolis vaikus, kuid kaks jalgratast maja ees ja mastis lehviv lipp lubas oletada, et hoopis tühi koolimaja ei ole. Õpetajate tuba on küll tühi, direktori kabineti uks lukus. Koridoris on õpetajaid tutvustavalt stendilt kadunud tosin fotot, millede asemel tühjad kohad.

„Uuu…uu!” hõikele kostabki kuskilt maja keskelt vastus ja pärast tutvustamist: „Olen siin majas töötanud 30 aastat. Ma ei ole ainuke, teisel korrusel on veel üks inimene. Oleme siin kõik vägaväga kurvad ja ei taha isegi sõnakestki rääkida. Need õpetajad, kes läksid, võtsid loomulikult oma fotod kaasa.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD