Menu

.      

Graanulitootja mõtleb Võrumaal tegevuse laiendamise peale

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Osula graanulitehase kõrval asuv soojuse ja elektrienergia koostootmisjaam töötab enam kui 90protsendise kasuteguriga ja varustab ka naabruses asuvat Toftani saetööstust. Jaam kasutab kohalikke raie- ja tootmisjääke, selle elektriline võimsus on 10 MW ning soojuslik võimsus 28 MW. Fotod: TOMI SALUVEER

SUURTOOTJA ❯ Euroopa suurim graanulitootja AS Graanul Invest on investeerinud Võrumaale kokku ligikaudu 60 miljonit eurot, sealhulgas Osula graanulitehasesse ja koostootmisjaama. Firma põhiomanik Raul Kirjanen kinnitas Võrumaa Teatajale, et näeb siin tulevikus perspektiivi uuteks tööstusinvesteeringuteks.

Kirjaneni sõnul on ettevõtte viimase kolme aasta kõige suurem kontsentratsioon investeeringuid läinud geograafi liselt just Võrumaale. 2014. aastal valmis Osulas Euroopa modernseim graanulitehas ja tänavu alustas tööd kõrge kasuteguriga elektri ja soojuse koostootmisjaam.

FOTOL Osula graanulitehase kõrval asuv soojuse ja elektrienergia koostootmisjaam töötab enam kui 90protsendise kasuteguriga ja varustab ka naabruses asuvat Toftani saetööstust. Jaam kasutab kohalikke raie- ja tootmisjääke, selle elektriline võimsus on 10 MW ning soojuslik võimsus 28 MW.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD