Menu

.      

Võrumaa Teataja populaarne tasuta digileht keskraamatukogus astus kolmandasse aastasse

  • Kirjutas Kalev Annom

Keskraamatukogu lugemissaalis käib aastas umbes 15 000 inimest, mis on rohkem kui Võru linnas elanikke. Fotod: VÕRUMAA TEATAJA

SÕBRAPÄEVA KINGITUS > Kaks aastat tagasi 11. veebruaril tegi Võrumaa Teataja sõbrapäeva eel Võrumaa keskraamatukogule, kus käib väga palju Võrumaa Teataja lugejaid, omapärase kingituse. Panime lugemissaali üles Maci arvuti, millega saab tasuta Võrumaa Teataja digilehte lugeda. Äsja käisime raamatukogus arvuti tööd kontrollimas ja ühtlasi lisas meie veebitoimetaja Aigar Nagel võimaluse peale digilehe tasuta lugeda ka täies mahus kodulehekülge www.vorumaateataja.ee, kus on rikkalik valik online-uudiseid ja fotosid, mis paber- ja digilehte ei mahu.

Meeldiv oli tõdeda, et Mac on need kaks aastat töötanud tõrgeteta ja järjest rohkem on iga päev neid inimesi, kes söandavad arvutist lehte lugeda. Huvitav oli teada saada, et on olnud juhuseid, kus eakamad inimesed tõdevad, et arvutist saab lehte lugeda ka prillideta, sest Macil on suur ekraan ja selge (ergas) pilt.

„Iga päev on käib lugemissaalis neid, kes arvutist Võrumaa Teataja digilehte ja omavalitsuste ajalehti või ka Põlva Teatajat loevad,” ütles 18 aastat raamatukogus töötanud lugemissaali bibliograaf Aili Järv. „Enamjaolt on need (nooremad) mehed.” Kuu aja jooksul käib keskraamatukogu lugemissaalis umbes 1300 inimest.

Aili Järve sõnul on kõige eelistatum väljaanne Võrumaa Teataja. Ajakirjadest meeldivad meestele Imeline Ajalugu, Imeline Teadus, Kalastaja, Eesti Loodus … Naised loevad naisteajakirju.

Keskraamatukogu direktor Inga Kuljus ütles, et keskraamatukogul oli mullu 6050 lugejat (2016. aastal 6014). Mullu oli Võrumaal 33 rahvaraamatukogu kus oli 13 563 lugejat.

„Tänavu on Võrumaal juba 38 rahvaraamatukogu, sest seoses haldusreformiga lisandusid raamatukogud Oraval, Hanikasel, Värskas, Mikitamäel ja Saatses,” tutvustas Inga Kuljus Võrumaa rahvaraamatukogusid. Täiskasvanuhariduse edendamise ja õppimisvõimaluste avardamise eest sai keskraamatukogu tiitli „Aasta raamatukogu” ja parimaks raamatukoguhoidjaks tunnistati Tuuli Eksin Kirepi raamatukogust.

Inga Kuljus rõõmustas, et valmimas on Luutsniku raamatukogu uus kodu külakeskuses, Rõuge raamatukogu saab uue näo ja Orava raamatukogu uued ruumid.

Võrumaa Teataja tegijail on rõõmus meel oma lugejate üle ja olla Võrumaa kõigi raamatukogude kokku poolesaja töötaja koostööpartner ja sõber! Loodame, et teil kõigil oli pikk vastlaliug, lõbus sõbrapäev ja head täna hilisõhtul algavat töökat koera-aastat, kus leidke aega ka lugemiseks.

Keskraamatukogu lugemissaali bibliograaf Aili Järv jälgib, kuidas Võrumaa Teataja veebitoimetaja avardab arvuti lugemisvõimalusi. Tasuta digilehe lugemise võimalust on kasutanud 1730 lugemissaali külastajat. Eriti nõutud on digileht nendel hommikutel, kui Eesti Post hilineb.

Mac annab nõu, kuidas talitada, et digilehte lugeda saaks.

Keskraamatukogu lugemissaalis käib aastas umbes 15 000 inimest, mis on rohkem kui Võru linnas elanikke. Fotod: VÕRUMAA TEATAJA

LAENUTUSTE ESIKOLMIK 2017

Täiskasvanud:

1. „Rästiku pihtimus – Marje Metsur”, Ave-Marleen Rei;

2. „Irdabielu”, Erik Tohvri;

3. „Isa Goriot”, Honore de Balzac.

Lapsed:

1. „Kalevipoeg”, Eno Raud;

2. „Kaka ja kevad”, Andrus Kivirähk;

3. „Sirli, Siim ja saladused”, Andrus Kivirähk.

Allikas: VÕRUMAA KESKRAAMATUKOGU

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD