Menu

.      

Ehitusobjektilt avastati neli Ukraina kodanikku, kelle töötamine ei olnud nõuetekohaselt registreeritud

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Võrumaa Teataja

4. juulil kella 10 paiku märkas tähelepanelik Võrumaa Teataja lugeja, et politseinikud piirasid ümber Võrus Koreli 28 rekonstrueeritava korruselamu ja asusid ehitajate dokumente kontrollima.

Väidetavalt tegevat seal tööd tööloata ukrainlased. Nii petetakse riiki, sest maksud jäetakse maksmata.

Umbes tosina ehitaja kontrollimine vältas üle poole tunni. Siis saadeti kümmekond meest tööriideid tänavariiete vastu vahetama ja sõidutati ehituselt kahe politseibussiga minema.

Terve neljapäevase päeva oli ehitusel näha ainult kaks-kolm meest. Varem oli objektil mehi kümmekond rohkem. Pealtnägija on mures, et mis saab maja remondist edasi. Ühtlasi hoitakse silma peal ka ehituse kvaliteedil, mis väidetavalt muret tekitab, sest mõnel korteril jäetakse ette vanad (puit)aknad ning muidki asju tehakse pealtnäha poolikult.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virga sõnul kontrollisid piiriametnikud tõesti 4. juulil koos piirkonnapolitseinikega Võrus Koreli tänava ehitusobjektil ning Kooli tänava ehitusobjektil töötavate inimeste riigis viibimise ja töötamise seaduslikkust. Kokku menetleti kaheksat isikut, kellest neli oli Ukraina ja neli Gruusia kodanikku.

Ühel objektil rikkumisi ei tuvastatud, teisel objektil avastati neli Ukraina kodanikku, kelle töötamine ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Meestele määrati rahatrahvid ning tööandja suhtes alustati väärteomenetlust.

Tekst ja fotod VT

20 PÄEVA ENIMLOETUD