Menu

.      

Võru tantsujuht Maire Udras: olen looduslaps. Armastan mullas tuhnida ja suvekuumuses vaikses järvevees ujuda

  • Kirjutas Sten Sang

Võrumaa tantsujuht Maire Udras pälvis president Kersti Kaljulaidilt kodarrahana tuntud aumärgi, mis on kõrgeim austusavaldus pühendumise eest laulu- ja tantsupidude väärtuste hoidmisel ja edasikandmisel. Foto: AIGAR NAGEL

Esimest korda laulu- ja tantsupidude ajaloos andsid 4. juulil Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus, Eesti Kooriühing ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts koos president Kersti Kaljulaidiga üle 63 kodarraha aumärki.

Võru maakonnast pälvis tantsujuht Maire Udras kodarraha aumärgi, mis on kõrgeim austusavaldus pühendumise eest laulu- ja tantsupidude väärtuste hoidmisel ja edasikandmisel.

Pikaaegne koostegemine

Tantsujuht Maire Udras on 32 aastat juhendanud naisrahvatantsurühma Viire. „Naisrühm Häitsmed tegutseb Missos, Võru ja Misso vahet olen sõitnud juba 11 aastat. Võru tantsukooli lõin 2004. aastal ja seal juhendan ma praegu 5.–7. klassi neidusid. Kõike seda tööd saan teha õhtuti ja nädalavahetustel oma põhitöö kõrvalt ASis Danpower Eesti, kus ma olen müügi- ja kliendisuhete juht,” kirjeldab tantsulemb tihedat graafikut.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD