Menu

.      

Kõik sai alguse suurest terrassist

  • Kirjutas Heleri Lakur

Jaama tänava koduaia kontsertide põhiline korraldustiim koos. Perepoeg Kert, ema Karmen, tütar Ketter, kass Killu ja koer Paula istuvad parasjagu tiigi teisel kaldal ja panevad kontserdiplaane paika. Taamal paistab lava-terrass, kus kolmel aastal esinenud Öösorr, Kristiina Ehin, Silver Sepp, Brigita Murutar ja Paul Neitsov. Foto: AIGAR NAGEL

Viimased kolm aastat on Võrus Jaama tänava ääres korraldatud ülipopulaarseks saanud koduaiakontserte, kuhu üheks õhtuks mahutab end ligi 100 muusikahuvilist.

Kui enamasti koduhoovi võõraid ei kutsuta, siis tänapäeval leidub nende seas erandeid. Karmen Vilde on üks nendest inimestest, kes arstitöö kõrvalt võtab endale kord aastas aja, et teha midagi teistsugust.

Viie minuti otsus või juhuslik kokkusattumus?

Kui tihtipeale ütleme asju, mida tõsiselt ei mõtle, võivad ainuüksi meie mõtted viia tegelike tagajärgedeni. Nii juhtus ka Karmen Vildega, kes perega 28 aastat tagasi Võrru elama asus ja leidis, et vana terrass vajab ühte värskenduskuuri. Üheksa aastat tagasi valminud avar terrass, mille pereisa valmis meisterdas, meenutas Vildele tänu headele akustilistele omadustele justkui väikest lava, kuhu võinuks esinema kutsuda terve laulukoori. Tol korral oli tegemist kõigest sõnakõlksuga ja nii jäi asi sinnapaika.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD