Menu

.      

FOTOD Kolmepäevasest eakate festivalist võib saada pikaajaline traditsioon

  • Kirjutas Kadi Annom

FOTO: Aigar Nagel

PABERLEHT> Esmaspäevast kolmapäevani peeti Võru Kandles esimest korda kolmepäevast eakate festivali „Kotost välla tõistõ mano”. Tihedasse programmi mahtus palju etteasteid, näitusi, maitseelamusi ning kasulikke loenguid.

Sihtasutuse Võru Pensionäride Päevakeskus juhataja Astrid Hurt sõnas, et sellist kolmepäevast festivali varem korraldatud ei ole, küll on peetud traditsioonilisi ühepäevaseid üritusi, nagu näiteks suvepäevad. „Festivali eesmärgiks oli anda eakatele rohkem võimalusi koosolemiseks ja koos tegemiseks. Kuulata tervist toetavaid loenguid, nautida etendusi ning kultuuriprogrammi,” selgitab Hurt. Festivali toimumise aeg oli rihitud rahvusvahelisele eakate päevale, mida tähistati 1. oktoobril.

Räpina muuseumi juhataja Kersti Murumets (vasakul) ja Anu Tuvik, kes tegeleb Räpinas eakate võimlemise juhendamisega, üleeile kultuurimajas Kannel eakate festivalist osa saamas. Kahjuks saadi töö tõttu festivali külastada ainult ühel päeval, kuid võeti osa võimalikult paljust, mida programm pakkus. Näiteks pidasid mõlemad oluliseks kuulata loengut „Korilase turvalisus”, sest marjul ja seenel meeldib käia ja ka metsa eksimist on teinekord ette tulnud. Rohkem fotosid festivalist vaata Võrumaa Teataja koduleheküljelt. Foto: AIGAR NAGEL

Üle 60aastaseid eakaid üle 8000

Eelmisel aastal koostöös eakate ühinguga korraldatud uuringust selgus, et Võrumaal on üle 60aastaseid eakaid üle 8000.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD