Menu

.      

Ajalooline Postitee läbis 17kilomeetrise uuenduskuuri

  • Kirjutas Heleri Lakur

Vooreküla-Puskaru teelõigu avamislindi lõikasid läbi maanteeameti lõuna teehoiu osakonna juhataja Tarmo Mõttus (vasakult) ja ASi Trev-2 Grupp juhataja Sven Pertens. Miljööväärtuslik Postitee kannab endas ka piirkonna puhkemajanduslikku väärtust ja on ajalooliselt tähtis tee, mis ühendab mitut Lõuna-Eesti maakonda. Fotod: AIGAR NAGEL

Maanteeamet ja maanteemuuseum avasid eile, 15. novembril pidulikult Postitee Vooreküla-Puskaru teelõigu, mis läbis 2019. aastal põhjaliku taastusremondi. Ligi 17,5 kilomeetri pikkune teelõik oli viimane, mis sai uue katte Põlvamaad läbival Postiteel.

Uuenduskuuri läbis 32 kilomeetrit teid

„17 kilomeetrit on selle aasta rõõm. Kokkuvõttes on Postiteest saanud terve Põlvamaa lõik uue katte, mida kokku on 32 kilomeetrit,” sõnab maanteeameti lõuna teehoiu osakonna juhataja Tarmo Mõttus pidulikul avamisel. Mõttuse sõnul vajas vana Postitee sel aastal taastamist kohtades, kus teelõigu kate oli väga halvas seisukorras ja seetõttu paljudes kohtades ka liiklusohtlik. „Teekate oli selles lõigus ebatasane, auklik, lagunenud ja kohati liiga kitsas, palju oli külmakerkekohti,” nendib Mõttus ja lisab, et praeguseks on Postitee kõige halvemas seisukorras lõigud remonditud.

FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD