Menu

.      

Muinsuskaitsealal paikneva hoone remontimiseks ulatab linn abikäe

  • Kirjutas Heleri Lakur

Muinsuskaitsealal paikneva hoone restaureerimistoetuse algataja ja Võru linnapea Anti Allas seisab koos linnaarhitekti Diana Venega ühe Katariina alleel asuva hoone ees, mille välisfassaaditööd veel käivad. Esimese vooru taotlejatest on linnalt saanud positiivse vastuse näiteks Karja, Kreutzwaldi, Liiva tänaval ja Katariina alleel asuvad kinnistud. Foto: AIGAR NAGEL

Ülemöödunud aastal algatas Võru linn muinsuskaitsealal asuvate hoonete omanikele võimaluse taotleda linnalt täiendavat remonditoetust, mille eesmärk on Võru vanalinnas asuvate hoonete välisilme korrastamine.

Üksikute, kuid murelike kinnistu omanike jaoks tekitab toetuste jagamise kord mõningasi küsitavusi. Võru linn selgitab toimetusele toetuste korda ja selle sisu lähemalt.

Restaureerimis- ehk remonditoetusest

Ilmselt on Võru linn üks nendest omavalitsustest Eestis, kes majaomanikele muinsuskaitsealal paiknevale hoonele linnatoetust jagab. Nagu toetuse nimi ise ütleb, peab hoone ehitustegevus vastama eelkõige muinsuskaitseseadusele ja kogu hoone välispiirete korda saamine on üks suur tingimus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD